Yokohama Rubber na CDP-jevem A seznamu za okoljske spremembe 2019

Yokohama Rubber Co., Ltd., s ponosom objavlja, da je bila dodana na A seznam za podnebne spremembe leta 2019, ki ga je 20. januarja 2020 objavil CDP, globalna neprofitna organizacija za vplive na okolje, katere cilj je promocija uresničevanje trajnostnega gospodarstva.

Vključitev na mednarodni prestižni CDP A seznam podjetij z izjemno okoljsko uspešnostjo prepoznava prizadevanja podjetja Yokohama Rubber za ublažitev podnebnih sprememb kot najvišji svetovni standard. Yokohama Rubber je že drugič uvrščena na seznam CDP podnebnih sprememb po prvem uvrstitvi na seznam v letu 2016.

CDP-jev letni postopek ocenjevanja in razkritja vpliva na okolje je splošno priznan kot zlati standard za okoljsko transparentnost vsakega podjetja. CDP-jev A seznam izbrancev temelji na odgovorih podjetij na vprašalnik neprofitne organizacije o podnebnih spremembah. Od več kot 8.000 podjetij, ki so odgovorila na vprašalnik 2019, jih je le 179 pristalo na seznamu A, med njimi tudi 38 japonskih.

Na sestanku na Japonskem, ki je objavil rezultate raziskave CDP za leto 2019 o ukrepih na področju podnebnih sprememb podjetja, je Yokohamin član uprave in poslovodja Gota Matsu občinstvu povedal, da Yokohama Rubber spodbuja globalne cilje trajnostnega razvoja s pomočjo proaktivnih ukrepov, ki temeljijo na njihovem sloganu družbene odgovornosti “Skrb za prihodnost – naredimo življenje bolj izpolnjujejo ljudem vsepovsod”. Dve taki nedavni dejanji, ki odražajo prizadevanja podjetja za zaščito zemeljskega okolja, sta bili:

  • namestitev elektrarne na sončno energijo na njihovi filipinski podružnični tovarni pnevmatik, ki uporablja bilateralni kreditni sistem,
  • korporativna prizadevanja s poslovnimi partnerji in lokalnimi skupnostmi za uresničitev trajnostnega naročanja naravnega kavčuka.

Srednjeročni načrt skupine Yokohama Rubber GD2020 je dejavnosti družbene odgovornosti podjetij določil kot pomembno strategijo upravljanja. V skladu s tem, si skupine znotraj družbe prizadevajo ustvariti vrednost s poslovnimi dejavnostmi, ki se izvajajo ob upoštevanju globalnega okolja in socialnega prispevka. Poleg dejavnosti, ki spodbujajo uporabo obnovljive energije in trajnostno nabavo naravnega kavčuka, so dejavnosti skupine tudi pomoč pri ohranjanju okolja skozi razvoj okolju prijaznih izdelkov, namestitev visoko učinkovite opreme in izvajanje temeljitih programov za varčevanje z energijo. Dejavnosti, osredotočene na socialne prispevke, vključujejo različne prostovoljne dejavnosti zaposlenih v skupini in donacije YOKOHAMA Magokoro sklada, za podporo operacijam za reševanje  po nesrečah in drugih prizadevanjih neprofitnih organizacij.