TEHNOLOGIJA STONE-SHIELD – ščiti profil pred kamenjem

Ceste niso povsod popolne. Zaradi tega morajo biti pnevmatike odporne na poškodbe. Inovativna tehnologija STONE-SHIELD je bila razvita posebej za nepredvidljive vozne razmere. Ščiti profil pred kamenjem in preprečuje poškodbe zaščitnih slojev.

Samozavestno po vseh vrstah cest
Posebno zaporedje edinstvenih tridimenzionalnih ejektorjev kamenja v utorih pnevmatik učinkovito ščiti zaščitne sloje pnevmatik. V tekalno plast se tako ne zatika kamenje in tujki z umazanih cest in neravnih terenov kar omogoča, da zgornji del zaščitnih slojev ostane nepoškodovan.

Maksimalna zaščita pnevmatik
Slabo vzdrževane ceste zahtevajo nov pristop k razvoju pnevmatik. Samo Cordiant Professional ima posebno 3-D geometrijo profilnih utorov za preprečevanje vdora kamenja in drugih tujkov. Je kombinacija geometričnih oblik na stenah utorov profila – posebni STONE-SHIELD ejektorji.

Učinkovito samoočiščevanje profila
Izboljšave s samočiščenjem zaradi različnih deformacij med bloki profila in stožčastimi izboklinami na dnu žleba tekalne plasti med vožnjo pnevmatike. Tekalna plast ne oprime kamenja in se sama očisti blata, kar izboljša oprijem.