Tovorna ekspedicija: Alliance pnevmatike osvajajo nove višine

Skupina Alliance Tire je sponzorirala odpravo tovornjakov na ekstremne nadmorske višine Ojos del Saldo v Južni Ameriki. 

Nevado Ojos del Salado je stratovulkan v Andih na argentinsko-čilski meji in najvišji aktivni vulkan na svetu s 6893 m. Je tudi druga najvišja gora na zahodni polobli in južni polobli ter najvišja v Čilu. Nahaja se okoli 600 km severno od Aconcague, najvišje gore na zahodni polobli na 6961 m. Cilj odprave je bil postavitev zaklonišč v visokogorju in reševalnih sistemov za radijsko zvezo na solarno energijo. Ekipa, ki jo je vodil Matthias Jeschke, je na dveh tovornjakih Unimog, nameščenih na pnevmatikah Alliance, dosegla višino 6400 metrov in uspešno opravila misijo.

“Zelo smo veseli, da sta lahko oba tovornjaka premagala izjemno strm in skalnat prehod, zahvaljujoč najboljši tehnologiji, dobro uravnoteženemu težišču in iznajdljivi tehnologiji pnevmatik ter da sta lahko prevažala potrebne materiale in našo opremo pri tako ogromnih nadmorskih višinah,” poroča vodja odprave Matthias Jeschke.

Alliance 392 HD: Narejena za vzdržljivost v ekstremnih razmerah

Alliance je ekspedicijo sponzoriral s svojimi težkimi flotacijskimi pnevmatikami Alliance 392. Alliance A392 HD je jeklena radialna pnevmatika, izdelana za uporabo v težkih pogojih, enako primerna za pogonske in ne-pogonske osi. V dimenziji 24R20,5 176F TL pnevmatika dokazuje svoje izjemne sposobnosti in vzdržljivost v zelo neugodnih pogojih te odprave: temperature med -30°C in + 35°C, ostre skale strjene lave, vulkanski pesek, sneg in led ter strma pobočja poskrbijo za izjemno težaven teren. Matthias Jeschke poroča: “Naši tovornjaki v kombinaciji z ekstremnimi pnevmatikami in konstrukcijskim dizajnom so ravno pravšnji za najbolj ekstremne možne terenske akcije.” 

Čeprav Alliance A392 HD prinaša vrhunske zmogljivosti na strmih pobočjih, je njeno glavno področje delovanja kmetijskih prikolicah, balirkah, trosilcih, cisternah in primerljivi kmetijski mehanizaciji. Poleg F-hitrosti in vrhunske zmogljivost na cesti se lahko pohvali z odličnimi off-road lastnostmi, kot so visoka flotacija, velika nosilnost, majhno zbijanje tal, visoka stabilnost pri vseh hitrostih in nižja stopnja obrabe. Ko Matthias Jeschke dosega nove rekordne višine, kupci A392 HD za kmetijske namene koristijo odlično vrednost za ceno in zanesljivo vrhunsko zmogljivost.