Yokohama dobavlja svojo konceptno pnevmatiko za Maruti Suzuki India Concept EV

z Yokohame so sporočili, da so razvili konceptno pnevmatiko v svoji varčni blagovni znamki BluEarth za novo konceptno električno vozilo Maruti Suzuki India Limited, koncept FUTURO-e.

Nova pnevmatika bo na ogled skupaj s konceptom FUTURO-e na stojnici Maruti India Suzuki na Auto Expo 2020, ki bo 7. in 12. februarja v New Delhiju. Oblika karoserije Concept FUTURO-e je spoj stilov kupejev in SUV-jev. Koncept FUTURO-e je zasnovan kot SUV za mlade v Indiji, ki si želijo močnih in navdušujočih modelov vozil, in predstavlja Maruti Suzuki pogled na novo generacijo avtomobilskega stajlinga. 

V skladu s tem je Yokohama Rubber razvila konceptno pnevmatiko izključno za Concept FUTURO-e, ki temelji na konceptu “pnevmatike z močnim in elegantnim dizajnom za novo generacijo mestnih SUV-jev”. Yokohama Rubber je s kombinacijo velikih utorov, značilnih za zmogljive SUV-je, ter manjših rebrastih utorov, ki ji povezujemo z bolj elegantnimi vozili, ustvarila zasnovo, primerno za novo generacijo mestnih SUV-jev. Auto Expo 2020 je avtomobilski sejem, ki se vsako drugo leto odvija v Indiji. Prejšnji Expo leta 2018 je obiskalo več kot 600.000 obiskovalcev, ki si je ogledalo produkte predstavljene s strani 119 podjetij.

yokohama-maruti-suzuki
Koncept Yokohamine pnevmatike za Maruti Suzuki Concept Futuro-e

Yokohama Rubber je ustanovila Yokohama India Pvt. Ltd., aprila 2007 kot hčerinsko podjetje za prodajo pnevmatik. Z lokalno proizvodnjo je začelo julija 2014 po dokončanju tovarne pnevmatik. Yokohama Rubber dobavlja pnevmatike za domače osebne avtomobile in SUV za nadomestni trg in kot originalno opremo za avtomobilske proizvajalce v Indiji.