Izbira pravih pnevmatik za gradbena vozila

Po kar nekaj letih počasi razvijajočega se trga gradbenih pnevmatik, se zdi, da je končno prišlo do napredka tudi na tem področju.

Glede na naraščajoče cene pnevmatik na trgu je toliko bolj pomembno izbrati pnevmatiko primerno za določeno aplikacijo. Izredno pomembno je pnevmatiko kupiti pri strokovnjaku, ki natančno pozna njihovo uporabo in namen.

Preglejmo nekatera področja, ki morajo biti vzeta v obzir za nakupu pravih pnevmatik.

Podpora prodajalcev

Ne glede na vrsto vozila, je za doseganje najvišje učinkovitosti pnevmatik najpomembnejši pravilen tlak v njih. Na tlak pnevmatike vpliva veliko dejavnikov, od naložene teže do same pozicije pnevmatike na vozilu. V kolikor imate kakršnokoli vprašanje okoli tlaka, se posvetujte s proizvajalcem.

Nakladalci

Najpogostejša napaka je mišljenje, da je več gumene zmesi vedno najboljše. V preteklosti je to bila v splošnem dobra stvar, saj so stroji več ali manj opravljali enako delo vsak dan. Danes se nakladalci uporabljajo na različnih področjih. Enkrat lahko nakladalec nalaga drugo gradbeno opremo, drugič lahko nalaga material iz skladišča in ga pelje do drobilca in tretjič lahko opravlja dostavo izven svojega terena. To ustvarja zahtevo po uporabi pravih pnevmatik.

Nakladalci so postali veliko bolj produktivni in v večini primerov tudi težji. Hkrati imajo v večini primerov enako dimenzijo pnevmatik, kot v njihovih prvih izdajah. Edina razlika je v tem, da imajo nakladalci sedaj lahko radialne, namesto diagonalnih pnevmatik.

Nakladalci opravljajo vedno težja dela, razdalje se povečujejo, kar pomeni, da ima pnevmatika manj časa za ohladitev.

Maksimiranje življenjske dobe pnevmatike

Pregledati je potrebno vsa kritična področja delovanja; nakladalne površine, transportne poti, križišča in na ta način ugotoviti, kje so potrebne izboljšave na področju večje zmogljivosti pnevmatik.

Potrebno je oceniti naslednje: tona-milja na uro/tona-kilometer na uro za izbiro prave pnevmatike.

Post a comment