7 napotkov za učinkovito vodenje flot

Obstajajo številne navade, ki lahko pripomorejo k večji učinkovitosti pri upravljanju flot. Najboljše prakse lahko značilno vplivajo na uspešnost podjetja, prav tako pa vplivajo na samo varnost vaše delovne sile.

V nadaljevanju preberite nekaj napotkov za doseganje večje učinkovitosti flot.

Preventiva je najboljša skrb za varnost

Vedno je dobra ideja, da se zaščitite pred morebitnimi težavami. Če čakate do konca, dokler ne pride do nesreče, lahko drago plačate tako vi, kot vaši zaposleni. Morda se zdijo stroški s prostoročnimi napravami, aplikacijami za spremljanje obnašanja voznikov in s kamerami v kabini nepotrebni in visoki, pa vendar so boljša in celo cenejša izbira kot kakšna druga alternativa. Bodite proaktivni z razumevanjem početja vaših voznikov, ko jih ne gledate.

Upravljanje flot naj bo enostavno

Če želite, da vaši vozniki sledijo rutinam rednega servisiranja in vzdrževanja vozil morate načrtovanje in poročanje kar se da poenostaviti. Vsi poznamo table za pisanje, ročno napisane opombe in mape z dokumenti za lažje sledenje načrtom. Obstaja pa tudi programska oprema – tako imenovani podatki v oblaku, ki so dostopni na enem mestu preko mobilnih omrežij kjerkoli in kadarkoli. Omogočene so tudi samodejne funkcije, ki avtomatično opozarjajo na pomembne datume, opravila in podobno. Ta programska oprema je zelo enostavna za uporabo, hkrati pa omogoča visoko učinkovitost na področju vzdrževanja vozil.

Bistvo je, da upravljanje in vzdrževanje flot poenostavite, ga naredite mobilnega in dostopnega vsem, za katere želite, da sodelujejo v vašem timu.

Postavite smernice za nakup in odstranitev vozil

Usklajenost je ključnega pomena. Brez postavljenih smernic nakupovanja vozil, lahko osebje različnih oddelkov in lokacij nakupuje vozila kot se jim zdi potrebno in jih tudi zadržujejo v uporabi, dokler sami mislijo, da je primerno. Brez pravilnega nadzora lahko vaše podjetje izgublja velike količine denarja.

Vzemite si čas in preglejte lastnosti vozil, ki bodo zadovoljila potrebe vaše flote, nato pa postavite načrt nakupovanja.

Postavite cilje in pričakovanja za obnašanje voznikov

Nekateri nagrajujejo in spodbujajo svoje voznike za opravljanje dobrega dela, pa naj bo doseganje učinkovite porabe goriva, redno pregledovanje vozila ali pa samo primerna vožnja in obnašanje na cesti. Vsi bi morali imeti nekakšne spodbude za svoje voznike. Prihranki pri gorivu, zaradi lepše vožnje in boljšega upravljanja z vozilom lahko močno pridonesejo celotni floti. Spodbujanje je še lažje, v kolikor spremljate vedenje voznika posredno, s pomočjo zgoraj navedenih aplikacij in pripomočkov.

Merite vse, kar je pomembno

Merjenje je pomembno – pomaga pri spremljanju napredka, lahko pa postane zgolj kup nepomembnih številk, v kolikor merite nepotrebne stvari. Z namenom, da je poslovanje vaše flote uspešno, se morate prepričati da dobro merite. Konec koncev, ne morete izboljšati stvari, če ne poznate začetne točke. Meritve, ki dajejo vpogled v delovanje vozil in zmogljivost flote vključujejo stroške na kilometer, trend stroškov, operativne stroške in podobno.

Z drugimi besedami, spremljanje in merjenje podatkov, neposredno vpliva na vašo floto.

Dokumentirajte digitalno

V svetu poceni spletnega shranjevanja datotek, niso možni izgovori, da ne veste, kje so datoteke flote. Računi, delovni nalogi, slike, evidence zaposlenih in več so lahko shranjeni na enem centralnem digitalnem mestu in so dostopni s katerekoli naprave z internetno povezavo.

Čas je za združitev moderne tehnolgije in vaše flote. Premaknite svoje podatke v oblak dokumentov in jih najdite v trenutku.

Nenehno izobraževanje

Konstantno se izobražujte na področju novih prednosti, ki jih prinaša vaša dejavnost in hkrati razmišljajte o uvedbi teh konceptov v vaše poslovanje. Industrija flot se nenehno spreminja – pomembno je ostati v teku s tem. Pridružite se raznim skupinam, berite bloge in novice in bodite na tekočem z novostmi.

Naj vas ne bo strah uvajati nove stvari. Mogoče so velike spremembe, ki bodo zagotovile najboljše prakse. Lahko dosežete večjo učinkovitost na področju stroškov, tehnologije vozil, investicij in ostalo.

V dobi tehnologij in informacij imate za boljše poslovanje vse na dosegu roke.

Post a comment