Yokohama pnevmatike kot OEM na Tesla Roadster & Roadster Sport

Ali ste vedeli, da Yokohama Rubber Co, Ltd. svoje pnevmatike kot prvo vgradnjo dobavlja tudi za Tesla Roadster in Roadster Sport avtomobile? 

Tesla Roadster je električni športni avto tovarne Tesla Motors, ki izkorišča potencial aerodinamičnega inženiringa – z rekordno zmogljivostjo in učinkovitostjo. Je najhitrejši avtomobil na svetu z rekordnimi pospeški, dosegom in zmogljivostmi. V proizvodnji je bil od leta 2008 do 2012. Velja za prvo kvalitetno električno vozilo v masovni proizvodnji. Prodali so več kot 2.400 vozil v 31 državah. Tržna cena vozila je bila 109.000$ Ameriških dolarjev, oziroma 84.000€. Roadster je prvo produkcijsko vozilo, ki je uporabilo Li-ion baterije in imelo doseg več kot 300 kilometrov. Rekordni doseg je bil 500 kilometrov.

Njegov novejši naslednik pa je Tesla Roadster, ki bo luč dneva ugledal konec letošnjega leta. Novi model naj bi bil sposoben pospešiti iz 0 na 97 km/h (0 do 60 mph) v 1,9 sekunde, kar je hitreje kakor katerikoli avtomobil, ki je homologiran za cestno vožnjo, v času njegove najave v letu 2017. Pri Tesli so dejali, da naj bi se proizvodnja novega Roadsterja začela letos, vendar ne pred začetkom prodaje njihovega Tesla Model Y. Nič čudnega, da so se pri Tesli odločili za visoko zmogljive pnevmatike iz družine ADVAN, japonskega proizvajalca pnevmatik YOKOHAMA. Verjamemo, da bo tako tudi ostalo.

Na klasičnem modelu so bile uporabljene pnevmatike ADVAN Neova AD07 LTS2 v dveh dimenzijah in sicer 225/45R17 97W ter 175/55R16 80W.
Roadster Sport pa si je prislužil pnevmatike  ADVAN A048 LTS v dimenzijah 195/50R16 84W ter 225/45R17 90W.

ADVAN Neova AD07 Extreme Performance je letna pnevmatika razvita za športne avtomobile, športne kupeje ter  za voznike zmogljivih limuzin, ki obožujejo športno vožnjo. ADVAN Neova AD07 je zasnovana za zagotavljanje visoke ravni oprijema, odzivne vodljivosti in odličnega nadzora vožnje v suhih in mokrih cestnih razmerah. Tekalna plast vsebuje drobne delce mikro silike in zagotavlja večje oprijemljivosti s cestiščem. Profil tekalne plasti vsebuje masivne bloke z zaobljenimi robovi, za povečanje stabilnost v ovinkih in odzivnost volana, hkrati pa omogoča enakomernejšo obrabo.

ADVAN A048 je dirkalna pnevmatika (za na diraklišče in tekmovanja), razvita za voznike, ki sodelujejo v tekmovanjih avtokrosa, visoko zmogljivih šolah vožnje, dirkalnih dneh in klubskih dirkah, kot tudi originalna oprema (OE) za Lotus Elise in Exige. ADVAN A048 je zasnovana tako, da povzdigne Yokohamino napredno dirkalno tehnologijo na novo raven z DOT odobrenimi zmogljivimi pnevmatikami, z natančnim nadzorom, zanesljivim zaviranjem in predvidljivim oprijemom.