Izbira pravega traktorja za vašo kmetijo

Preden plačate za nekaj, se dobro prepričajte, da kupujete stroj, ki ga želite in potrebujete. Traktor predstavlja visoko investicijo, ki bo del vaše kmetijske izkušnje za veliko let vnaprej. Tukaj preglejte nekaj stvari, ki so vredne razmisleka preden se odločite za nakup.

Namen

Vaš traktor mora biti mojster na večih področjih. Trgovci s traktorji se trudijo ugotoviti, kaj bo stranka počela in jih poskušajo pravilno usmeriti pri nakupu. Pomembno si je vzeti čas in oceniti vse predvidene naloge, ki jih bo traktor opravljal, nato določiti najboljši velikostni razred, vrsto prenosa in moč traktorja.

Velikost

Manjši traktorji so lažji za manevriranje, povzročajo manjšo zbitost tal in zahtevajo manj prostora. Večji traktorji lahko prenašajo dvakratno težo, upravljajo z večjimi priključki in imajo večjo vlečno sposobnost na terenu.

Vrsta prenosa

Hidrostatični prenosi so mehkejši in lažji od klasičnih mehanskih, niso pa primerni za večjo vleko. Za delo kot je celodnevno pluženje so bolj primerni klasični mehanski. Hidromehanska transmisija je namenjena za opravljanje dela, ki zahteva pogosto spreminjanje hitrosti traktorja in smer vožnje.

Štiri kolesni pogon

Štiri kolesni pogon daje dodatno vlečno moč in vas bo izvlekel tudi iz blata in snega brez vidnih kolesnic. Koristen je predvsem za majhne kmetovalce.

Hidravlika

Preverite ali nosilnost stroja ustreza vašim potrebam. Pozanimajte se tudi po razpoložljivosti pomožne hidravlike. Pri nekaterih strojih so standardne, na nekaterih pa zgolj opcija. Nekatere aplikacije vključujejo vitle, dvigala, snežne pluge, kar lahko zahteva dodatne hidravlične vtičnice.

Nov traktor s polno garancijo je vabljiva ideja. Možnosti plačila lahko olajšajo nakup traktorja, ki bo trajal desetletja in ne le kratek čas. Lahko ga dobite po vaših željah z vsemi možnimi dodatki. Ugledni prodajalci vam bodo pomagali ohraniti traktor v vrhunskem stanju in vam tudi znali predlagati, kateri pripomočki bodo najbolj ustrezali vašim opravilom. Torej, če razmišljate o traktorju, si zapišite vse za kar želite da je traktor sposoben, izdelajte proračun in začnite iskati.

traktor