Soočanje pridelovalcev zelenjave z zbitim zemljiščem

Pridelovalci uporabljajo različne načine za preprečevanje zbitosti plodnih tal. Pri Alliance veliko časa posvetimo tej temi v povezavi s pridelovanjem koruze in soje, osredotočamo pa se tudi na pridelovalce zelenjave. Negativne posledice zbitih tal so omejen pretok vode, zmanjšano zračenje, nezmožnost prodiranja korenin v tla in še veliko drugih. V tem prispevku boste izvedeli kako naše Alliance kmetijske pnevmatike pomagajo pri teh problemih.

Tako hoja kot vožnja, puščata posledice na zemlji; povzročata stiskanje delcev prsti in izginjanje zračnih žepkov, ki zadržujejo zrak in vlago za uspešno rast rastlin. Kljub temu, da prisotnost na polju povzroča zbijanje tal, je le ta nujna za redno obdelovanje zemljišča. Obstajajo različne metode, ki jih pridelovalci uporabljajo, da bi zmanjšali poškodbe tal v času, ko se na zemlji dela. Taka metoda je na primer ustvarjanje stalnih ležišč, s katero kmetje ohranjajo svojo zemljo zdravo in produktivno. Ne glede na to, kakšno metodo pa uporabljajo, ima Alliance obstoječe rešitve.

Stalna ležišča so privlačna rešitev za boj proti zbitim tlom. Gre za ustvarjanje poti namenjenih prometu stran od pridelovalnih področij, kar minimizira površino zbitih tal. Alliance nadaljuje razvoj relevantnih dimenzij traktorskih pnevmatik, s čimer pridelovalcem omogoča opcijo ostajanja s stroji na ustaljenih poteh. Nekateri večji pridelovalci, ki uporabljajo stalna ležišča, se odločajo za uporabo pnevmatik z visoko flotacijo, da bi se izognili preveliki zbitosti tal. Alliance ima rešitev, in sicer pnevmatike oblikovane za delovanje pri nižjem tlaku, kar ustvarja večji odtis, posledično pa manjšo zbitost tal.

Pridelovalci zelenjave vse bolj prakticirajo globoko obdelovanje zemlje. Ta način omogoča lažje prodiranje vode v tla in globljo rast korenin, vendar pa je za način globokega oranja potrebna uporaba večjih in močnejših strojev – brez tega se lahko naredi več škode kot koristi. Tisti, ki prakticirajo globoko oranje bodo navdušeni nad Alliance pnevmatikami, ki ne da samo zagotavljajo vrhunske lastnosti, ampak tudi minimizirajo vpliv na obdelovalno površino. Alliance ponuja različne vrste pnevmatik, ki bodo pomagale pri sejanju, škropljenju in žetvi pridelkov, ne da bi to vplivalo na zemljo.

soocanje_pridelovalcev_zelenjave_z_zbitim_zemljiscem