Yokohama novi sponzor in dobavitelj za Porsche Pikes Peak

Slika
Porsche_Cayman_Yokohama

Yokohama bo "dirkala do oblakov". Tako se tudi imenuje najbolj znana dirka z 96 letno zgodovino ("Race to the clouds"), katera se bo dogajala 18.-24. Junij 2018 v Colorado Springs, Colorado, ZDA.

Yokohama je začela tesno sodelovanje z "Porsche Motorsport North America" in "Pikes Peak International Hill Climb" organizacijo, saj je postala sponzor in ekskluzivni dobavitelj za "Porsche Cayman GT4 Clubsport Pikes Peak Hill Climb". To pomeni, da poleg prepoznavne Yokohama nalepke, bo Porsche GT4 dirkalnik opremljen tudi z Yokohama ADVAN A052 pnevmatikami. Woooooooohoooooo!!! Seveda so pa na Yokohami, dodali še češnjo na smetano in sicer... dirkalnik bo vozil znani Travis Pastrana (Nitro Circus), zvezda in Yokohama zagovornik, kateri se bo prvič podal na strmine Pikes Peak-a, ampak glede na njegove izkušnje vemo, da bo dirka več kot zabavna za gledati.

Letošnje leto 2018 šteje Yokohama še posebej kot posebno leto, ker je 40-letna obletnica znamke ADVAN. Lahko rečemo, da je znamka ADVAN že leta uspešno uporabljena v Pikes Peak zgodovini, saj jih uporabljajo veliko dirkalnikov in pri temu ne smemo pozabiti na zmago leta 1995, ter ostalih odličnih dosežkov z njo. Predstavniki Yokohame so seveda izjemno ponosni in navdušeni, da bodo njihove pnevmatike ponovno prišle na Pikes Peak dirkališče. Ta dogovor bo Yokohama samo še dodala na že vrsto uspelih projektov v Motosport-u, kot so "Porsche GT3 Cup Challenge USA", "Ultra 94 Porsche GT3 Cup Challenge Canada", "24 hours of Lemons", "Spec MX-5 Challenge", "TrophyLite", Yokohama NORRA Mexican 1000" in "Yokohama Senora Rally"

 

Vir: https://www.yokohamatire.com/newsroom/yokohama-tire-named-sponsor-and-e…