Yokohama najavila novo ultimativno športno pnevmatiko ADVAN A052

Slika
Yokohama Advan A052

Yokohama Rubber je v začetku marca v Ženevi predstavila novosti v svetu športnega avtomobilizma, ki jih bodo začeli tržiti z letošnjim julijem. Nova dirkalna pnevmatika ADVAN A052 bo na voljo v 16 različnih dimenzijah (med 16'' in 18''), namenjena pa je za visokozmogljiva, tekmovalna in športna vozila ter dirkalnike za cestno uporabo.

ADVAN A052 je nova naslednica že uveljavljene pnevmatike ADVAN A048, ki jo na tekmovalnih stezah po svetu profesionalni vozniki že dobro poznajo. Odlikovalo jo bo še nekaj dodatnih izboljšav in lastnosti, kot so izboljšan oprijem in vodljivost v ovinkih pri hitrostni vožnji v mokrih in suhih pogojih. Za razliko s predhodnico jo nadgrajuje še optimiziran profil, ki vsebuje delno sekvenco vzorcev reli pnevmatike ADVAN A051T.

Pri novi pnevmatiki ADVAN A052 so v Yokohami s pomočjo napredne aerodinamične simulacijske tehnologije poskrbeli tudi za doseganje novih standardov, ki jih med drugim narekujejo smernice Združenih narodov za evropski in globalni trg glede dovoljene ravni hrupa pnevmatik.     

Seriji ADVAN, ki je Yokohamina globalna premium blagovna znamka, pripada tudi športna pnevmatika ADVAN Sport V105, ki jo tovarniško nameščajo že na več vodilnih visokozmogljivih in luksuznih vozil priznanih blagovnih znamk. Serija ADVAN dokazuje svojo kakovost tudi v moto športu in drugih dirkaških prvenstvih po vsem svetu.