Blog

Dve pnevmatiki prejeli najbolj prestižno nagrado za oblikovanje na svetu - Chicago Athenaeum’s 2019 Good Design Award

Za učinkovito poslovanje potrebujemo visoko učinkovitost, pnevmatike pa so pogosto izpostavljene preobremenitvam. Tehnologija STEEL-DEFENSE krepi peto pnevmatike, kar omogoča zanesljiv in varen prevoz.

Trenutno na terenskem reliju od Budimpešte na Madžarskem do Freetona, Sierra Leone sodeluje približno 250 avtomobilov. Miting poteka vsako drugo leto in prinese približno 700.000 do 900.000 evrov pomoči v Zahodno Afriki.

Iz Yokohame so sporočili, da so razvili konceptno pnevmatiko v svoji varčni blagovni znamki BluEarth za novo konceptno električno vozilo Maruti Suzuki India Limited, koncept FUTURO-e.

Ceste niso povsod popolne. Zaradi tega morajo biti pnevmatike odporne na poškodbe. Inovativna tehnologija STONE-SHIELD je bila razvita posebej za nepredvidljive vozne razmere. Ščiti profil pred kamenjem in preprečuje poškodbe zaščitnih slojev.

Yokohama Rubber Co., Ltd., s ponosom objavlja, da je bila dodana na A seznam za podnebne spremembe leta 2019, ki ga je 20. januarja 2020 objavil CDP, globalna neprofitna organizacija za vplive na okolje, katere cilj je promocija uresničevanje trajnostnega gospodarstva.

Kljub temu, da sta sečnja in spravilo lesa glavna skrb v gozdarstvu, pa je prioriteta vseh napredno razmišljujočih podjetji v tej panogi tudi zaščita tal pred težko mehanizacijo.

Skupina Alliance Tire je sponzorirala odpravo tovornjakov na ekstremne nadmorske višine Ojos del Saldo v Južni Ameriki. 

TEHNOLOGIJA SMART-ENDURANCE - znatno poveča kilometrino

Ali ste vedeli, da Yokohama Rubber Co, Ltd. svoje pnevmatike kot prvo vgradnjo dobavlja tudi za Tesla Roadster in Roadster Sport avtomobile? 

Tokio - Yokohama Rubber Co., Ltd., je sporočil, da bo avtomobil, opremljen s pnevmatikami GEOLANDAR M / T G003 za SUV-je in tovornjake, tekmoval na reliju Dakar 2020, ki bo trajal od 5. do 17. januarja. 

551 MULTIUSE PROFESSIONAL - nova dimenzija za 360/80 R24

Alliance F344 ELIT - nizkotlačna gozdarska pnevmatika s posebno nominacijo

Proizvajalci pnevmatik Alliance Tire Group so prejeli prestižno nagrado za Best Competitive Performer Award 2019. Podeli jo je francoski proizvajalec kmetijske in gradbene mehanizacije Manitou v začetku oktobra 2019.

Iz podjetja Yokohama sporočajo, da so v svoj nabor dodali dve novi pnevmatiki.

Pridobitev in stroški vzdrževanja voznega parka nista edina, ki vplivata na upravljanje le tega. Za poznavanje vseh stroškov je potrebno začeti s celotno stroškovno analizo novih in obnovljenih pnevmatik.

Verjetno se strinjate, da obstaja nepotrebno porabljen denar v flotah, ki jih upravljate. Do tega večinoma pride zaradi neupoštevanja določenih pravil flote in pa pomanjkljivo izvrševanje le-teh. Velja, da je 5-10% proračuna za flote porabljeno po nepotrebnem, najboljši način za odpravo tega pa je natančna revizija celotnega proračuna.

Obstajajo številne navade, ki lahko pripomorejo k večji učinkovitosti pri upravljanju flot. Najboljše prakse lahko značilno vplivajo na uspešnost podjetja, prav tako pa vplivajo na samo varnost vaše delovne sile.

V nadaljevanju preberite nekaj napotkov za doseganje večje učinkovitosti flot.

Gradbeništvo je ena izmed industrij, ki je utrpela največjo škodo v času recesije. Razmere se izboljšujejo, pojavljajo pa se naraščajoči stroški dela in potreba po zaposlovanju. To pomeni, da morajo gradbena podjetja gospodarno porabiti vsak evro, da bi ostala dobičkonosna.

Vozila, ki se uporabljajo v gradbeništvu, rudarstvu, gozdu in drugih težkih industrijah delujejo na zahtevnem terenu polnem skal, žebljev in drugih ostankov, ki lahko povzročijo poškodbe pnevmatik. Pnevmatike za delo na takšnem terenu so čvrste, odporne na ureznine, imajo močan oprijem tako na cesti kot izven nje ter dolgo življenjsko dobo.

Pnevmatike za uporabo v gradbeništvu sodijo v eno najtežjih delovnih skupin. Pravilno vzdrževanje, izbira in uporaba teh pnevmatik izboljšuje učinkovitost in varnost, hkrati pa zmanjšuje drage zastoje. Uporaba določenih pnevmatik za uporabo na drugih aplikacijah vedno terja posvet s strokovnjakom na tem področju.

Trajnostno kmetijstvo zagotavlja visoko produktivnost brez ogrožanja naravnega sistema in virov, od katerih je produktivnost odvisna. Kmetje, ki se držijo takšnega pristopa učinkovito obvladajo vse naravne procese, se ne borijo proti njim in jih ne ignorirajo.

Dejstvo je, da je kmetovanje nevarno, večina kmetijskih nesreč pa se zgodi pri vsakodnevnih dejavnostih. Razmišljanje o varnosti in o vsem kar počnete v kmetijstvu je izrednega pomena in nujno je ustvariti pogoje za varno kmetovanje. V nadaljevanju preberite, na kašne načine to lahko storite.

Pridelovalci uporabljajo različne načine za preprečevanje zbitosti plodnih tal. Pri Alliance veliko časa posvetimo tej temi v povezavi s pridelovanjem koruze in soje, osredotočamo pa se tudi na pridelovalce zelenjave.

Preden plačate za nekaj, se dobro prepričajte, da kupujete stroj, ki ga želite in potrebujete. Traktor predstavlja visoko investicijo, ki bo del vaše kmetijske izkušnje za veliko let vnaprej. Tukaj preglejte nekaj stvari, ki so vredne razmisleka preden se odločite za nakup.

Da lahko zadovoljijo potrebe v kmetijstvu, so pnevmatike vedno bolj tehnološko razvite in dovršene, še vedno pa obstaja dilema izbrati radialne ali diagonalne. Kako se torej odločiti med prihrankom nekaj evrov s tradicionalnimi diagonalnimi pnevmatikami in med investicijo v radialne?

Poskakovanje se lahko pojavi tako na traktorjih s štirikolesnim pogonom kot na tistih s sprednjim pogonom, in sicer med vleko tovora. Prične se lahko kot manjše vibriranje ali neenakomerno gibanje traktorja in se lahko stopnjuje do točke neudobja voznika in celo poškodbe tovora.

Indeks hitrosti je črkovna oznaka za maksimalno hitrost, ki jo pnevmatika lahko prenese.

Da bi ugotovili s kakšnim indeksom hitrosti bi morale biti pnevmatike, ki jih kupujete, najdite ustrezno črko na pnevmatiki in jo primerjajte s sledečo tabelo.  

Ali ste vedeli, da lahko 20% manjši tlak od predpisanega, skrajša življenjsko dobo pnevmatike do 30%? To pa ni edini razlog zakaj je potrebno redno pregledovati tlak in ga usklajevati z določenimi predpisi.

Vsaka pnevmatika ima na bočni strani oznake, ki vam povedo vse o njenih lastnostih. Standardne oznake so ime proizvajalca, profil, širina preseka pnevmatike, razmerje višine in širine pnevmatike v procentih, oznako ali gre za radialne/diagonalne pnevmatike, premer koles, indeks nosilnosti ter indeks hitrosti.

Run flat pnevmatike so oblikovane na način, ki omogoča vožnjo z nizkim tlakom ali celo, ko je pnevmatika predrta. Vožnja je mogoča pri manjši hitrosti (do 80km/h), in sicer med 150-300 km, kar je odvisno od vrste pnevmatike.

Ena od najpogostejših zmot pri nakupu pnevmatik je, da te ne smejo biti stare, vendar pa je resnica popolnoma drugačna. Pnevmatike, ki se proizvedejo danes, bi morale stati pravilno hranjene vsaj 6 mesecev, z namenom dokončanja kemijskih procesov v njih.

V nadaljevanju je opisanih 6 stvari, ki jih počne veliko lastnikov avtomobilov, s tem pa škoduje tako vozilu kot svoji denarnici

V začetku marca nas je dočakala podražitev pnevmatik. Gre za trend, ki se občuti po celem svetu:

Cene pnevmatik rastejo z visoko hitrostjo, v razponu od 2% - 20%

Proizvajalci ne sprejemajo naročil, zaradi visokega nihanja cen surovin

Veliko tovarn kot problem navaja tudi čas dostave izdelka

Prišel je čas leta, ko morajo kmetje pokazati kanček potrpežljivosti, kar se tiče začetka obdelovanja površin. Prehiter vstop na polja, ki so še mokra in pričetek obdelovanja je ena največjih napak, ki jih delajo kmetje.

Po kar nekaj letih počasi razvijajočega se trga gradbenih pnevmatik, se zdi, da je končno prišlo do napredka tudi na tem področju.

Obstajajo številne navade, ki lahko pripomorejo k večji učinkovitosti pri upravljanju flot. Najboljše prakse lahko značilno vplivajo na uspešnost podjetja, prav tako pa vplivajo na samo varnost vaše delovne sile.

V nadaljevanju preberite nekaj napotkov za doseganje večje učinkovitosti flot.

S pomladjo ponovno prihaja obdobje večjega obsega dela na kmetijah. Za veliko kmetov je to čas, ko ponovno, po zimskem času neuporabe, zaženejo svoje traktorje in stroje. V kolikor v zimskem obdobju niste utegnili, je sedaj pravi čas za temeljit pregled vaših pnevmatik. Ta preprosta praksa lahko prihrani vaš čas in denar.